Hou jij ook zo van gezond en lekker in je vel zitten? Dat bereik je met sport, maar voornamelijk met de juiste voeding. Je kunt nog zoveel hardlopen en sportief bezig zijn, maar als je iedere avond een burger eet en frisdrank drinkt, zorg je niet goed voor je lichaam. Het resultaat? Een sportieve geest in een ongezond lichaam. Een ongelukkige combinatie voor iemand die graag lekker in zijn vel zit. Kortom, de juiste sportmaaltijden zijn belangrijk voor een gezond lijf. Maar hoe zet je iedere avond een voedzame en lekkere sportmaaltijd op tafel, zonder je discipline te verliezen? Niet iedereen heeft tijd om uren in de keuken te staan om de ideale maaltijd voor zichzelf te bereiden. En om daarnaast nog een streng sportregime aan te houden. Muscle Meals heeft de oplossing. Onze kant en klare sportmaaltijden zijn lekker, gezond en makkelijk in gebruik! Binnen vijf minuten zet je een voedzame maaltijd op tafel. Gezond leven was nog nooit zo makkelijk.

Wat is mijn caloriebehoefte?

Ongeacht welk sportdoel je hebt, de juiste sportmaaltijd valt of staat bij de juiste dosering. Een maaltijd rijk aan koolhydraten is immers niet voor ieder sportdoel en lichaam de ideale kost. Daarom is het, naar het bepalen van je sportdoel, ook belangrijk om stil te staan bij de caloriebehoefte van je lichaam. Dit is voor iedereen anders. Net als bodybuilders die hun maaltijden exact aanpassen op caloriebehoefte, is dit ook ideaal als je slechts gezond wilt leven en lekker in je vel wilt zitten. Reken uit hoeveel calorieën je nodig hebt om je sportdoel te behalen, zonder in vetmassa aan te komen. Hiervoor kijk je naar je basaal metabolisme (BMR). Ook wel de minimale energie die je nodig hebt om in rusttoestand de basale lichaamsfuncties op gang te houden, zoals hardslag en ademhaling, Vervolgens kun je je Daily Energy Expenditure (TDEE) uitrekenen en weet je precies wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is.

Lees hier meer over je caloriebehoefte berekenen

Sportmaaltijden voor ieder sportdoel

Naast je caloriebehoefte is het goed om je sportdoel te specificeren. Wil je graag afvallen, ofwel afvallen in vetmassa? Of wil je ook in spiermassa aankomen? Op de weegschaal zul je dan niet achteruit gaan in kilo's, maar in de spiegel zie je wel degelijk verschil! Een ander sportdoel is bijvoorbeeld trainen voor een hardloopwedstrijd of marathon. Bij dit sportdoel heb je geheel andere sportmaaltijden nodig dan bij eerstgenoemd sportdoel. De ideale sportmaaltijd bij krachttraining is rijk aan eiwitten. Ook is het geen probleem om vlak voor een krachttraining nog een banaan, appel of portie suikervrije yoghurt te eten. Train je voor een marathon? Dan kun je twee uur voor je training of wedstrijd juist beter niets meer eten. Dit kan namelijk voor maagklachten zorgen. Wel is het belangrijk om je glycogeen voorraad op peil te houden, bijvoorbeeld met een flesje isotone sportdrank of een mueslireep. Kortom, ieder sportdoel vraagt om een andere sportmaaltijd.

Sportmaaltijden van Muscle Meals

Vind je het lastig wat je wel en niet kunt eten om jouw sportdoel te behalen? Of hou je niet van uren in de keuken staan om de perfecte sportmaaltijd voor jezelf te bereiden? Dan zit je bij ons goed, want bij Muscle Meals bestel je gemakkelijk de perfecte maaltijd voor jouw sportdoel. Alle maaltijden zijn precies aangepast op jouw caloriebehoefte en sportdoel, zodat je altijd genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om optimaal te presteren. Maaltijden van Muscle Meals zijn lekker en betaalbaar, want voor € 6 heb je als een voedzame maaltijd thuisbezorgd! Bestel direct alle maaltijden voor de hele week en bewaar ze in de koelkast of vries ze in. Bij laatstgenoemde zijn de maaltijden tot wel drie maanden houdbaar. Kortom, laat het kookgedeelte aan ons over, dan heb jij alle tijd om je te focussen op jouw sportdoel.

Wat zijn de voordelen van onze sportmaaltijden?

Veel (top)sporters gingen je al voor en bij bestelden hun sportmaaltijd pakketten Muscle Meals. Het eenvoudige gebruik van de webshop maakt het simpel om de ideale maaltijd samen te stellen. Bovendien zijn onze maaltijden verrassend lekker! Hieronder de voordelen van Muscle Meals op een rijtje:

  • Dagelijks vers bereide maaltijden
  • Verrassend lekkere sportmaaltijden
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Tot 3 maanden houdbaar op -18 °C
  • Tover binnen 5 minuten gezond eten op tafel!
  • Voor 15:00 besteld (ma t/m do) = volgende dag in huis!

Lees hier meer over onze kant- en klaarmaaltijden!