BCAA

BCAA

BCAA is goed voor de ondersteuning van spieropbouw en -herstel en mag daarom niet uit je dieet ontbreken. Gezonde fitness maaltijden en supplementen zijn namelijk van grote invloed op jouw conditie. Ontdek hier onze BCAA aminozuren!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Probeer ze vandaag nog!

Wat is BCAA amino?

Als je al een tijdje traint, dan klinkt BCAA je vast wel bekend. Maar mocht je nog niet helemaal thuis zijn in de fitness voeding, lees dan vooral verder! BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids oftewel aminozuren. Dit fitness supplement bestaat uit de drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Het houdt in dat deze aminozuren niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden. Aminozuren vormen de bouwstenen van eiwit en zijn daardoor met name populair onder sporters die zich focussen op spieropbouw.

Hoe werkt BCAA?

Net als fatburners of andere supplementen zijn BCAA’s geen wondermiddel. Het zorgt er niet voor dat je zonder te sporten spieren opbouwt. Het ondersteund spieropbouw alleen als je gezond eet en er hard voor werkt in de sportschool. Maar hoe werkt BCAA nu precies? BCAA amino speelt een belangrijke rol bij spiereiwitsynthese. Dit is het proces van eiwitten bouwen in spiercellen. hierbij worden eiwitten uit voeding omgezet in spierweefsel eiwitten. Door krachttraining ontstaat spierschade, wat tot spierafbraak kan leiden als er niet genoeg spiereiwitsynthese plaatsvindt. Maar mocht de spiereiwitsynthese groter zijn dan de spierschade, dan groeit de spier. Spiereiwitsynthese vindt dus alleen plaats als er voldoende aminozuren in het lichaam aanwezig zijn. Daarom kan BCAA amino een extra ondersteuning zijn om spierkracht te behouden en spierbeschadiging te voorkomen tijdens intensieve trainingen.

Wanneer BCAA nemen?

Neem dagelijks 1 aanbevolen portie BCAA het liefst bij een maaltijd, direct na je training of tijdens je training! BCAA aminozuren kunnen namelijk snel opgenomen worden door je spieren. Het werkt zo: wanneer je lichaam door zijn energiebronnen heen is, zoals de energiebron koolhydraten bijvoorbeeld, raakt het lichaam uitgeput of vermoeid. Natuurlijk hebben de spieren wel energie nodig, maar vet omzetten in energie duurt te lang. Het lichaam kiest een makkelijkere weg en zet aminozuren om in energie. BCAA amino vertraagd vermoeidheid waardoor je langer kunt trainen! Deze 8:1:1 BCAA meng je makkelijk met water en daardoor heb je een lekker en functioneel sportdrankje tijdens je training.

8:1:1 BCAA: Wat is het verschil met andere verhoudingen BCAA?

Misschien is het je wel eens opgevallen: BCAA heb je in meerdere verhoudingen. Zo heb je BCAA 2:1:1, BCAA 4:1:1 of zelfs BCAA 8:1:1. Zoals we eerder uitgelegd hebben bestaat BCAA uit leucine, isoleucine en valine. Sommigen beweren dat een hogere verhouding leucine beter is voor de spiergroei. Een BCAA met de verhouding 8:1:1 houdt in dat de ‘belangrijkste’ aminozuur leucine 8 keer zoveel gedoseerd is ten opzichte van isoleucine en valine.

Fatburners kopen bij Muscle Meals

Muscle Meals is de one stop shop voor iedereen die bezig is met het verwezenlijken van zijn of haar sportdoelen. Een gezond dieet is key als je maximaal resultaat wilt bereiken. Gezond eten maken we voor jou graag makkelijker! Naast sportmaaltijden voor ieder fitness doel, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor kwalitatieve fitness supplementen. Bestel BCAA, cut maaltijden en bulk maaltijden voor 23:59 uur en beleef morgen al de beste workout!

BCAA is goed voor de ondersteuning van spieropbouw en -herstel en mag daarom niet uit je dieet ontbreken. Gezonde fitness maaltijden en supplementen zijn namelijk van grote invloed op jouw conditie. Ontdek hier onze BCAA aminozuren!